Hallo lieve lezers daar ben ik dan met mijn eerste echte blog die ik met jullie deel. Dit keer wil ik jullie kennis laten maken met het geen wat de laatste maanden beslag heeft gelegd op mijn leven. 😉

Coiffure Award 2016 “dé Oscars” onder de kappers. Ja precies voor velen van jullie is dit misschien een nieuw begrip vandaar dat ik dit even onder de aandacht wil brengen. De Coiffure Award is de meest prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en betreft een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers uit heel Nederland. Georganiseerd door Schwarzkopf en Coiffure Magazine. In binnen en buitenland omschreven als dé belangrijkste haarwedstrijd op dit vakgebied.

Zelf heb ik hier ook aan meegedaan, vandaar dat ik jullie kan vertellen over de belevenis en hoe veel impact deze wedstrijd heeft op het leven van een haarstylist. 😉

Het gaat dus om een haarmodefotografie wedstrijd waar alle kapper en haarstylisten uit Nederland aan mee kunnen doen. Je bedenkt een concept (thema), werkt deze uit en zoekt daarbij het passende team, denk hierbij aan een fotograaf, kledingstylist en modellen. Hoe gek het ook klinkt ik doe bijna elke dag foto-shoots, maar toch écht met deze foto-shoot heb ik altijd weer bibberende handjes, slapen loze nachten en stress!! Je zou denken wanneer je deze foto-shoot hebt gedaan en je foto’s hebt ingeleverd bij de organisatie van de Coiffure Award. Dat het dan voorbij is en je je leven weer normaal voort kunt zetten. Maar nee…. eigenlijk begint het dan pas!

Alle series waarvan ongeveer 2000 inzendingen (1 inzending bestaat uit 4 foto’s welke individueel bij elkaar passen in een serie) worden eerst in Nederland gejureerd, dan gaan de geselecteerde foto’s naar Londen, waar de 2de jury ronde plaats vind. De juryleden bestaan zo’n beetje uit dé Top namen van ons vak gebied in binnen en buitenland. Zij staan tijdens het jureren onder toezicht van een notaris en hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Na de 2de jury ronde in Londen blijven er per categorie 10 genomineerde over. Dan komt het spannende moment, de bekendmaking hiervan…

Op 18 maart 2016 was het zo ver, heel Nederland verwachte een brief in zijn brievenbus waarin stond vermeld dat ze genomineerd waren of niet. Ik ben wel honderd keer naar mijn brievenbus gelopen maar steeds helemaal niets! De zenuwen begonnen bij mij in te slaan en ik kon het niet laten om mijn Facebook te openen, waarna de zenuwen en onzekerheid helemaal toe sloeg! Wat een prachtige series en blije gezichten zag ik voorbij komen van de genomineerde kappers. Tegelijkertijd sloeg bij mij twijfel en onzekerheid toe.. op het moment dat ik het bijna niet meer trok bedacht ik mij weer terug te keren naar mijn brievenbus. En daar in die lege brievenbus… lag 1 envelop van de Coiffure Award, met trillende handen en kloppend hart opende ik deze envelop.

Tot mijn verbazing las ik GEFELICITEERD U BENT GENOMINEERD voor de categorie Dames Zuid Holland en Pers!!! Wauw ik krijg er gewoon weer tranen van in mijn ogen nu ik dit schrijf, wat een gevoel ging er op dat moment door mijn lijf. Dit betekende dat ik tot de top 10 beste haarstylisten van Nederland behoorde en ik was ook genomineerd voor de Pers award wat voor mij als internationaal haar en make-up artist enorm belangrijk is omdat deze Categorie gejureerd word door onder andere Voque, Harpers Bazaar, Elle, Marie Claire en nog veel meer van dit soort magazines. Aaaiiiii!!

En ja dan begint het volgende ding,, “De jurk” Dit is en blijf elk jaar toch echt een ding! Elke vrouw heeft het in die aankomende 2 maanden tot de grote Gala-uitreiking over welke jurk ze aan moet. Nou bij mij was dit natuurlijk net zo 😉 Na 11 jurken, 7 tassen en paar 5 schoenen nieuw te hebben gekocht heb ik mijn keuze laten vallen op een lange witte jurk met lange mauwen, laag decolleté en open rug. J

En dan de Gala uitreiking…. Dit jaar vond de Gala uitreiking plaats op 1 mei in Studio21 te Hilversum. Dit werd gepresenteerd door Johnny de Mol en is altijd een big happening! Denk hierbij aan het rode loper moment, BN’ers, optredens, mooie shows en allemaal mensen die er op zijn best uit zien.. Mijn nummer 1 event in de kappers branche!

De avond werd geopend door de opkomst van alle genomineerde die via achter de coulisse over het podium de zaal in liepen. Daarbij behoorde ik ook, in mijn mooie witte elegante jurk huppelde ik zo trots als een pauw over het podium. Je naam en foto levens groot op het beeldscherm, iedereen die naar je kijkt en voor je klapt, wauw wat gaaf! Dit was echt even het moment of Fame! J

Toen dat voorbij was kwam er een soort van ontlading en kon ik de avond beginnen met een heerlijk dinner en een glas rode wijn! Het was echt een fantastische avond waarbij je werd geïnspireerd door optredens en mooie shows. En als klap op de vuurpijl om mijn avond nog fantastischer te maken dan dat hij al was. Werd ik 2de in de Categorie Dames zuidholland! Dit gaf mij een onbeschrijfelijk gevoel maar een ding is zeker waardering als haarstylist!

Elk jaar geeft de Hairdresser of the Year van het vorige jaar een show en dit jaar werd deze gegeven door Arjan Bevers van Avanti Kappers. Hij zette echt een enorm geweldige show neer wat super gaaf en inspirerend was om naar te kijken! Dit jaar werd de titel “Hairdresser of the Year” gewonnen door niemand minder dan Hester Wernert. Hierdoor staat zij nu in the Hall of Fame waar zij ook meer dan thuis hoort. Het is geweldig om te zien dat ook haar harde werken op deze manier word beloond. Top prestatie! Dit fantastische event hebben we dansend afgesloten op de after party waar “Direct” een optreden gaf en Dj Vinny James tot in de late uurtjes zijn beats liet horen.

Na deze geweldige avond kon ik het hoofdstuk Coiffure Award 2016 met een voldaan gevoel afsluiten…. Ik ging naar huis met ZILVER.

Graag tot de volgende keer!

Liefs Juliette

Schermafbeelding 2016-06-25 om 13.25.16
Klik hier om het artikel te bekijken.